Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä Kirjaudu.
YaBB - Yet another Bulletin Board
24.01.20 - 04:48:02
REU * EU NDB Logger * .


Sivu: 1 2 
Merenkulun majakat (Luettu 13498 kertaa)
oh1lsq
Majakkamestari
***


Utilityukko

Viestejä: 161
Re: Merenkulun majakat
Vastaus #15 - 20.08.09 - 10:30:17
 
Terve Väiski!
 
MF TX ja antenni sijaitsee kyllä Raippaluodossa kuten Merikulkulaitoksen sivuilla kerrotaan, en tiedä miksi Admirality:n kartassa se on laitettu Vaasaan, ehkä sen takia että MRSC:n tukikohta on siellä. Raippaluodossa on n. varttiallon vertikaalisäteilijä sekä ylöspäin menevä kolmen langan "sloper" joka todennäköisesti toimii kuunteluantennina duplex-työskentelyssä. Kuvia löytyy kunhan pääsen kotiin...
 
Maarianhaminan antennit ovat hyvin samanlaisia mitä Vaasa Radio:lla aikoinaan oli Vaasan Ristinummella eli kolmiomaiset loopit terävä pää alaspäin ripustettuna kahden maston väliin. Ne olivat kuitenkin syötettyjä yhtenä kappleena eikä looppeina jolloin lopputulos oli jonkinlainen ylöspäin laajeneva vertikaali. Ihan lähelle antenneja en ole päässyt Maarianhaminalla mutta Vaasassa kyllä n. 15v sitten kun olivat vielä pystyssä muttei käytössä. Entisen Vaasa Radion alueella on enää yksi (ulkomaanministeriön?) logperiodinen sekä GSM-masto. Kolmioista minulle on kerrottu että isompi oli 500kHz:iä varten ja pienempi palveli 2182kHz:llä. Plus oletettavasti työskentelytaajudet. Olen tuloksetta vuosikaupalla yrittänyt selvittää miksi on käytetty tämäntyyppisiä antenneja eikä esim. Marconi-T antennia. Oma piha ei riitä vertailutestikenttänä Hymiö. Yksi oma veikkaus on että kolmiot olivat laajakaistaisempia.
 
Hesan MF:stä en tiedä mitään muuta kun taajuudet ja että signaali on kohtalaisen hyvä täällä Vaasassa. Sen korkeasta taajuudesta (2810kHz) johtuen se käyttäytyy usein enemmän kuten 80m amatöörialue antaen päivällä hyvän NVIS-signaalin kun muut taas ovat käyttäytymisessä lähempänä 160m aluetta jolloin päivällä tulee enimmäkseen puhdasta pinta-aaltoa.
 
t:
 
Paul-Henrik / OH1LSQ
 
Siirry sivun alkuun
 
 
  IP on kirjattu
OH5YW
Pääkäyttäjä
*****


NDB-listener

Viestejä: 3028
Re: Merenkulun majakat
Vastaus #16 - 10.12.12 - 21:27:08
 
Jatketaan tarinaa merimajakoista tänne, jo olemassa olevaan ketjuun...
 
Vuonna 1974 Kuolan niemimaalla...ja muuallakin oli käytössä seuraavat majakkataajuudet:
 

 
Tästä allaolevasta kartasta selviää sitten nuo majakkaketjut - ketjun vieressä oleva kirjain siis vastaa ylemmän taulukon taajuutta.
 
Klikkaamalla kartta suurenee luettavan kokoiseksi...
 

 
Osa majakoista on jälleen aktivoitunut....
Siirry sivun alkuun
 
 

Perseus
Several LWOGs
Sähköposti   IP on kirjattu
OH5YW
Pääkäyttäjä
*****


NDB-listener

Viestejä: 3028
Re: Merenkulun majakat
Vastaus #17 - 11.12.12 - 07:58:37
 
Hi Kari,
 
 Please find attached a list of marine beacons that are and/or maybe still operational. Some of these are also used for aero navigation but were marine NDBs and still operate on the same frequencies and transmission mode. Some others are parts of former marine beacon chains and these frequencies require careful monitoring for at least six minutes at a time. Where the actual time slot is known I have shown it.  
Please report reception of any of these NDBs to me as it is the only way I can keep this listing up to date as official maritime documents no longer publish marine NDB details.  
 
Robert GI7IVX
The home of NDB Dxing in Northern Ireland
NRD 525 with Datong AD 370 Active Antenna  
 
Marine Beacons List
Siirry sivun alkuun
 
 

Perseus
Several LWOGs
Sähköposti   IP on kirjattu
Sivu: 1 2 
Koti Koti Ohjeita Ohjeita Suorita Suorita Kirjaudu Kirjaudu REU


Geo Visitors Map