UTILITYFOORUMI
http://peditio.net/utility/YaBB.pl
Tekniikkaa >> Omia kuvia - Photos >> Rariot
http://peditio.net/utility/YaBB.pl?num=1194640391

Aiheen aloittaja jfalt Pvm 09.11.07 - 22:33:11

Aihe: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 09.11.07 - 22:33:11

Tässä nämä käytössä olevat radiovehkeet yhteispotretissa. AOR päivystää sääsatelliitteja (http://www.nic.fi/~jfalt/). Icomilla kuunneltiin viimeksi eilen Hornettien pimeälentoharjoituksia. Ne lentävät tästä yli, kun kaartavat Pirkkalaan itäpuolelta. Pienempi Yaesu oli edellisen kerran auki viime viikonloppuna kahdeksalla kympillä. Yhtään kusoa sillä ei ole pidetty. QSL-kortti on keräilyharvinaisuus - niitä ei löydy kuin minulta  8-)

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 05.01.08 - 16:47:52

Icom ic-r75 ilmestyi sitten myös "pinoon". On se vaan hieno peli verrattuna noihin kahteen muuhun :)

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 26.01.08 - 21:58:09

Tässä vielä käytössä oleva antenni. Puussa on ensimmäinen versio MiniWhipistä, jonka testimielessä kasasin. Oon huomannut, että yleensä ne ensimmäiset versiot, jotka kasaa pikapikaa toimivat parhaiten, joten en ole sille tehnyt mitään. Kotelossa on myös riittävästi tilaa vedelle, kuten voi koosta päätellä :) Kai se pitää vielä ottaa alas ja tarkistaa ennen kuin illat käyvät liian valoisiksi puussa kiipeilyyn  8-)

http://www.nic.fi/~jfalt/ndb/Kuvia/mw.jpg

Antennille menee Ericssonin (Gebauer & Griller - Polyfix) puhelinhommissa käyttämää n. 3,5 mm paksua kaapelia tupla vaipalla. Maadoitus on tehty kolmella Honkkarin maahan kierrettävällä tolpanjalalla. Paksumpi maakaapelikin on, mutta en ole sitä vaihtanut, kun tuokin toimii.  Virtaa tulee tavallisesta pistorasiaan laitettavasta 12 voltin powerista. Näkyy olevan mallia HP. 9 voltin patteriakin olen kokeilut, mutta sillä ei ole vaikutusta kohinaan.

http://www.nic.fi/~jfalt/ndb/Kuvia/mw_2.jpg

Antenni tämän aamun lumisateessa olohuoneen ikkunan läpi kuvattuna. Hämäyksen vuoksi se on sotkettu paukkumaalilla ruskeaksi. Eipähän ainakaan kiiltele auringossa naapureiden silmiin ;) Kuvassa on muuten myös QFH antenni 137 MHz:n sääsatelliittibandille, mutta se onkin paremmin naamioitu ainakin tästä kuvakulmasta katsoen.

Puulle tulee matkaa seinästä ehkä kahdeksan metriä ja puu lienee kymmenisen metriä korkea. Jalkakäytävä ja tie heti puun tuolla puolen saattavat olla vielä metriä alempana. Kaapelia on välissä siis varmaan parisenkymmentä metriä. Puolen kilometrin päässä menee 110kV:n sähkölinja, mutta siitä ei ilmeisesti mitään ihmeempiä häiriöitä tule. Muuten tämä on rivi- ja omakotitaloaluetta.

http://www.nic.fi/~jfalt/ndb/Kuvia/mw_puussa.jpg

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 15.08.08 - 18:40:04

Noniin - nyt on Aldon loopissa kääntömoottorikin :) Saa nähdä kauanko alempi ongenvavan pätkä kestää, kun se kuului jo ritisevän kiertäessäni tolpanjalan kiristyspulttia. Pikkaisen enemmän se taitaa kohista kuin tuo MW, mutta josko muista ominaisuuksista olisi kuuntelussa hyötyä.

http://www.nic.fi/~jfalt/ndb/Kuvia/Loop.jpg

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja RJL Pvm 16.08.08 - 01:36:11

Katsos, kerrohan mitä tuolla pikkuloopilla kuuluu? Vai et kai ole noita lokauksiasi tuolla antennilla napannut?

Minulla on nytkin korvissani Aldon looppivahvistin ja siinä perässä iso halkaisijaltaan viitisen metriä lankalooppi. Yhdistelmä on toivoton, pohjarähinä makaa S9:ssä joten mitään heikompaa ei kuulu. Yhdistelmä on kuitenkin oikein hyvä päiväkuuntelussa, vahvistusta riittää mutta dynamiikkaa ei. Täytyy joka tapauksessa pienentää loopin halkaisijaa talvea kohti.

Reijo

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 16.08.08 - 08:31:03


RJL wrote:
Katsos, kerrohan mitä tuolla pikkuloopilla kuuluu? Vai et kai ole noita lokauksiasi tuolla antennilla napannut?
Reijo


MiniWhipillä olen kuunnellut, kun en ole saanut looppia pyöriteltyä. Eilen illalla valoisan aikaan tuntui loopilla kuuluvan kotimaisista samat kuin MiniWhipillä ja suurinpiirtein yhtä lujaa. Pimeän tultua alkoi jatkuva rutina, eikä kuuntelusta tullut mitään, joten enemmät testitkin jäivät tekemättä. Täytyy vielä odottaa, että kelit paranevat vielä, niin pääsee testaamaan vähän kaukaisemmillakin asemilla.

Jarno

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 04.10.08 - 10:43:38

Antennijakaja kotelossaan. Kuusi antennia sisään ja lähdöt neljälle radiolle. Taidan vielä viritellä koteloon sähkönsyötön kolmelle MiniWhipille tai loopille, niin pääsen eroon noista pikkupurkeista.

http://www.nic.fi/~jfalt/ndb/Kuvia/Splitter.jpg

Aihe: Re: Rariot
Kirjoittaja jfalt Pvm 26.10.13 - 22:27:56

Viestiliikenteen tarkkailuasema Niihamassa...

http://jfalt.pp.fi/NDB/Pics/Tarkkailuasema.jpg

UTILITYFOORUMI » Powered by YaBB 2.1!
YaBB © 2000-2005. All Rights Reserved.